Mona de pascua
Queda poco para la Pascua y tenemos que hacernos con los adornos de la Munna. No estaría tampoco mal trabajar con la masa para cogerle el truco y obtener una mona perfecta .Seguir leyendo

PER SANT JOSEP, BUNYOLSÉs una llarga tradició, per aquestes terres valencianes, menjar bunyols en dies de falles. Al meu poble no hi ha falles, però també es tradició menjar xocolata amb bunyols el dia de Sant Josep. Una dolcíssima tradició que cal no perdre.
Barrejar festa, xocolata amb bunyols i poesia és gastropoèticament molt saborós. Del llibre de Miquel Martí i Pol, Bon Profit, editat per Barcanova, hem copiat aquests poemes de Bunyols i Xocolata desfeta. Bon profit a tots i totes! Us invite cibernàuticament... mmm... que bo. Escalfa la panxa i alimenta l'esperit.

Bunyols

Acompanyats o sols,

Que bons són els bunyols!Si són ben ensucrats

te’ls menges a grapats.I si no ho són també,

que sempre vénen bé.Sucats en llet fan clar

qualsevol esmorzar.Xocolata desfeta

Espessa i lluent,

tothom se la menja,

ai!, a cremadent.

En xicra o en tassa

prou que ho diu la gent,

mai no n'hi ha massa.

S'hi poden sucar

galetes, melindros,

o bé un tros de pa.

És bona al matí

i quan s'hi berena

té un gustet molt fi.

Espessa i lluent,tothom se la menja,ai,! a cremadent.

--------------------


La tradició marca la gastronomia en cada època


El primer poble en el que s’han trobat indicis de què consumien bunyols van ser els moriscs, especialment aquells amb treballs humils. Era comú que entre les seues ocupacions estiguera la de venedor ambulant de bunyols. En el seu fonament es tractava del mateix aliment, si bé era costum posar per damunt mel.
Solen ser, en totes les seues variants, aliment de festa. I en el nostre territori, menjar de Sant Josep. El bunyol no és més que una massa de farina, aigua, llet, ou i llevadura fregida amb oli. Llegir més


BUNYOLS DE CARABASSAINGREDIENTES:


2 vasos de leche, 4 huevos, 1 sobre levadura Royal, 250 o 300 grs. calabaza asada, 500 gr. harina.PREPARACION:

Se tritura la calabaza y se le añaden los huevos y la leche. Cuando ya está triturado, se añade la harina y la levadura. Se tiene que quedar un poco espeso.

Mientras, se calienta la freidora y en cuánto tengamos el aceite caliente, empezamos a freir los buñuelos.Son muy fáciles de hacer y sobretodo sabrosísimos y nada aceitosos.
 
Del Blog: "Recetas típicas de Alcoy y comarca"